MIN HISTORIE

Fra frisk og aktiv til å bli alvorlig syk, til å komme tilbake sterkere enn før

Min historie starter på Sjoa i Gudbrandsdalen i vakker natur. Opp gjennom årene har jeg alltid vært glad i natur og trening.

Lite viste jeg at turen til Besseggen sommeren 2012 (bildet under) skulle bli den siste på 12 år. Som 38-åring ble jeg alvorlig syk og kunne ikke lenger trene og gå i naturen.

Jeg måtte avslutte videreutdanningen min som spesialpedagog, jeg måtte ta pause fra min deltidsjobb, og legge omtrent alt på hylla.

En livskrise var et faktum!

EN VIRUSINFEKSJON UTLØSTE NEVROLOGISK SYKDOM

Sommeren 2012 fikk jeg en virusinfeksjon og var helt slått ut med feber i nesten to uker. Jeg sov døgnet rundt.

Jeg ble erklært frisk igjen av fastlegen, men noe var fortsatt galt. Kroppen og hodet fungerte ikke som før. Jeg glemte veien hjem, sa feil ord, og hadde smerter i muskler og ledd, var svimmel og hadde store problemer med å være oppreist.

Etter et år ble jeg diagnostisert med en nevrologisk sykdom som gir stort funksjonstap. Jeg hadde nå et funksjonstap på omtrent 70 % sammenlignet med mitt funksjonsnivå som frisk.

HVA GJØR UTENFORSKAP MED DEG?

Det kjentes som et nederlag å være langtidssykemeldt. Enda et nederlag ble det å gå over til AAP og havne i NAV-systemet.Jeg følte jeg var på siden av samfunnet, en som ingen hadde bruk for.

Skam var det jeg kjente på!

Jeg har en tiårs lang prosess bak meg via rehabilitering, mestringskurs, AAP, og omskolering. I denne prosessen var jeg så heldig å få bidra som erfaringskonsulent i 5 år ved mestringskurs ved Sykehuset i Vestfold ved mestringskurs.

Jeg har kjempet for å komme tilbake i jobb. I dag jobber jeg som kurs-og foredragsholder og skriver bøker.

FRA BOK TIL FOREDRAG

Da jeg var som sykest skrev jeg notater for å få vonde tanker og følelser ut av hodet. Dette ble i 2016 til den første boken som handlet om prosessen fra frisk- til å bli alvorlig syk og på nytt finne livskvalitet.

Jeg bestemte meg for å ikke skamme meg lenger, men sette et ansikt på usynlig sykdom. 

Etter hvert ble det to bøker til, og det åpnet døren til foredrag hos veldedige organisasjoner, NAV, kommuner, bedrifter, og ved fagkonferanser. Her jeg er i dag har jeg til sammen holdt flere hundre foredrag over hele landet om det å leve med usynlig sykdom, mental helse, og det å forholde seg til NAV.

Min største styrke og drivkraft som foredragsholder er min  åpenhet rundt vanskelige temaer. Jeg legger spesielt vekt på at tilhørerne sitter igjen med ny inspirasjon og mot.

Du finner bøkene mine hos Norli.no , Ark.no og Akademika.no

Book et foredrag>>