FOREDRAGSHOLDER

innen usynlig sykdom og psykisk helse

 

Som foredragsholder kombinerer jeg en sterk historie sammen med håp, humor, refleksjoner og verktøy for en hverdag med livskvalitet

Kontakt meg her

FOREDRAG JEG KAN TILBY

Foredragene kan skreddersys etter ønske, og det kan også gjennomføres digitalt. De fleste ønsker et foredrag på 30- 45 minutter, men jeg kan også holde det kortere eller lengre.

Veldedige organisasjoner
Jeg blir booket inn hos veldedige organisasjoner slik som Kreftforeningen, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), Revmatikerforbundet, Stoffskifteforbundet, mental helse, Fibromyalgiforbundet o.l. Her blir jeg også booket inn til pårørendesamlinger.

Fagkonferanser, seminarer  ledersamlinger og bedrifter

Jeg blir booket inn til fagkonferanser hos veldedige organisasjoner, NAV-konferanser og ledersamlinger. Her snakker jeg om hvilke utfordringer du som usynlig syk møter på, og hvordan tilrettelegge på en god måte. Jeg snakker også om sykefravær, arbeid og psykisk helse.

 

Referanser

Foredrag om psykisk helse- Vi trenger å høre til for å ha det bra

Dette er foredraget som passer til verdensdagen for psykisk helse, veldedige organisasjoner, kommuner og andre som ønsker et foredrag innen psykisk helse.
 • I dette foredraget snakker jeg om hvordan alvorlig sykdom påvirker psykisk helse, og hva utenforskap og ensomhet gjør med livet du lever.
 • Jeg viser også til gode verktøy, og hva jeg har tatt i mot av hjelp for å være der jeg er i dag med god livskvalitet og jobb.

Et innsiktsfullt og tankevekkende  foredrag om sykefravær, arbeid og psykisk helse

Foredraget passer for ledere og mellomledere i offentlig og privat virksomhet, tillitsvalgte, verneombud, personalansvarlige, og andre interesserte innen helseforetak, kommuner, privat virksomhet og utdanning, samt NAV.
 • Er arbeid alltid bra for den psykiske helse?
 • Hva kan gjøres for å stå i arbeid så lenge det er mulig?
 • Hva når arbeid ikke er mulig?
 • Samarbeid mellom individet, lederskapet, behandlings- og støtteapparat.
 • Hvorfor er det vanskelig å komme tilbake på jobb etter endt sykemeldingstid.
 • Tilrettelegging i sykemeldingsprosessen.
 • Fra sykepenger til AAP.
I 2012 ble jeg diagnostisert med en nevrologisk sykdom som ga stort funksjonstap. Jeg var ute av arbeidslivet i mange år, og i dag driver jeg eget foretak som kurs- og foredragsholder og forfatter.
Jeg har god innsikt i hva som er utfordringene i møte med arbeidsgiver og NAV, og hva som skal til for å få til et godt samarbeid og komme tilbake i jobb.

Det du ikke ser: Å leve med usynlig sykdom

 

I dette foredraget som er basert på bøkene; Det du ikke ser og Hva nå? forteller jeg historien om en livskrise. Hvordan jeg har snudd sykdom til en styrke, og vendt utfordringer og det vonde til noe positivt.
Jeg forteller åpent og ærlig om hvor brutalt det var å bli alvorlig syk. Det å gå fra å være aktiv med terrengsykling, løping og fjellturer til å bli  husbundet og sengeliggende.
Foredraget tar også for seg- hva gjør det med deg når funksjonsnivået ditt blir kraftig redusert, og hverdagen slik du kjente den snus opp ned?
Et foredrag som garantert vil gjøre deg berørt!

Fra kaos til kontroll i møte med NAV

 
Dette er foredraget som passer for  veldedige organisasjoner, deres likepersoner og pårørende.
 • Foredraget er basert på boka "Den lille røde bok for deg som møter NAV" som er en håndbok for deg som møter NAV.
 • Her bruker jeg min erfaring som bruker i NAV- systemet i over ti år når jeg viser hvordan du kan ta kontroll over egen prosess i NAV-systemet.
 • Dette foredraget er lærerikt med mange gulltips underveis for lytterne å ta med seg.  

Hvordan tilrettelegge og få til godt samarbeid med brukere av NAV?

Dette er foredraget som passer for NAV-ansatte og andre som møter NAV-brukere i sitt arbeid. Foredraget er basert på boka "Den lille røde bok for deg som møter NAV". Boka er blitt tatt inn av Akademika, Norges største fagbokhandel, Norli, Haugen bok, biblioteker, NAV-kontor, og flere brukerorganisasjoner.
 • I dette foredraget bruker jeg min erfaring som bruker i NAV- systemet i over ti år, når jeg viser til hva som er utfordringene i møte med en stor etat, og hva som kan gjøre prosessen enklere for alle parter.
 • Emner som dekkes;  brukermedvirkning, ansvarliggjøring, og kunnskapsdeling. Foredraget bygger på forskning om livskvalitet, brukerundersøkelser fra NAV og Direktoratet for forvaltning og IKT (DiFi), og brukerundersøkelser fra pasientorganisasjoner.

Å våge å gjøre- ikke bare drømme

Jeg deler fra min  historie om å gå fra å drømme til å sette konkrete handlinger ut i livet. Jeg ga slipp på hjem, familie, venner og alt det kjente og trygge i Vestfold for å bo i ei rorbu i Lofoten. Det ble starten på en bratt læringskurve.
Jeg forteller om alt det fantastiske, spennende og vonde jeg opplevde i løpet av tiden jeg bodde ved havet i storslått natur, og hva jeg lærte om meg selv og livet.
Dette er et foredrag som berører, får deg til å trekke på smilebåndet og som til og med kan få deg til å våge å gjøre- ikke bare drømme.
Book foredrag